



FIM European Motocross Championship 2023

IMN: 223/

EMX 65/85 NORTH EUROPE ZONE,

TIMETABLE

FRIDAY	
1.st Circuit Control	15:00
Meeting with the Organizer	17:00
Technical Control and Verification	15:00 - 19:00
2.nd Circuit Control (if necessary)	18:00

Technical Control and Verification			08:00 - 09:00
Technical control for Support class Zelta mopeds)			7:00-9:00
1-st Jury Meeting			09:15
Free Practice - Group A	EMX 85	20min	09:35 - 9:55
Free Practice - Group B	EMX 85	20min	10:05 - 10:25
Free Practice	EMX 65	15min	10:35 - 10:50
Qualifying	Zelta mopeds1	10min	11:00 - 11:10
Qualifying	Zelta mopeds2	10 min	11:15-11:25
Track preparation			11:30-11:45
Riders Briefing Track Preparation (11:15 - 11:55)			11:30 (40min)
Pre-Qualifying Practice - Group A Free Start Session	EMX 85	20min 5min	12:00 - 12:20 Immediately after Practice
Pre-Qualifying Practice - Group B Free Start Session	EMX 85	20min 5min	12:35 - 12:55 Immediately after Practice
Pre-Qualifying Practice Free Start Session	EMX 65	15min 5min	13:10 - 13:25 Immediately after Practice
1. RACE	Zelta mopeds	(8min +2 laps)	13:40 - 13:55
1.RACE	Zelta mopeds	(8min +2 laps)	14:00-14:15
Track Preparation (14:15 - 14:30)			(20min)
Waiting Zone closes Qualifying RACE - Group A	EMX 85	(15min + 2 laps)	14:30 14:40
Vaiting Zone closes Qualifying RACE - Group B	EMX 85	(15min + 2 laps)	15:15 15:25
Vaiting Zone closes Qualifying RACE	EMX 65	(10min + 2 laps)	15:55 16:05
2. RACE	Zelta mopeds	(8min +2 laps)	16:25 - 16:40
2.RACE	Zelta mopeds	(8min +2 laps)	16:50-17:05
ast Chance Qualifying Timed Practice	EMX 85	15min	17:15 - 17:30
2-nd Jury Meeting			17:40





IMN: 223/

FIM European Motocross Championship2023EMX 65/85 NORTH EUROPE ZONE LATVIA

SUNDAY

3-rd Jury Meeting Immediately after the Prize-Giving Ceremony			
Prize-Giving Ceremony (all classes	,		17:45
2. RACE	MX RETRO	(12min + 2 laps)	17:05-17:30
2. RACE	EMX 65	(12min + 2 laps)	16:30
Waiting Zone closes, sighting	ng lap		16:20
2. RACE	EMX 85	(20min + 2 laps)	15:45
Waiting Zone closes, sighting	ng lap		15:35
2. RACE	MX 50 (10min +	2 laps)	15:15 - 15:35
Track Preparation (14:50: -	15:10)		(20min)
1. RACE	MX RETRO	(12min + 2 laps)	13:50-14:15
1. RACE	EMX 65	(12min + 2 laps)	13:15
Waiting Zone closes, sighting	ng lap		13:05
1. RACE	EMX 85	(20min + 2 laps)	12:30
Waiting Zone closes, sighting	ng lap		12:20
1. RACE	MX 50 (10min + 2	laps)	11:45 - 12:00
Track Preparation (11:00 - 11:40)			(40min)
Opening Seremony			11:15
Qualifying	MX RETRO	15min	10:40 - 11:00
Qualifying	MX 50	10min	10:15 - 10:35
Warm Up (qualified riders)	EMX 65	15min	09:50 - 10:05
Warm Up (qualified riders)	EMX 85	15min	09:15 - 09:30
Registration and Tech.Control	MXRETRO, MX50	1	08:00 - 09:30